EGGER strukture i površine

U eri brzog napredovanja digitalizacije taktilni dojam predmeta postaje sve važniji. Zato u EGGER-u posebna pozornost se posvećuje strukturama i površinama.
Taktilni doživljaj usklađen s motivom dekora upotpunjuje ukupni dojam. S izražajnošću, karakterom, dubinom i prirodnošću maksimalno se približavamo izvornom materijalu. 

Strukture drva

ST10 Deepskin Rough

Struktura ST10 Deepskin Rough uglavnom prirodnim i izvornim drvnim dekorima daje hrapavost, koja zahvaljujući mat izgledu djeluje prilično suzdržano. Našim tekstilnim dekorima ova struktura daje autentično hrapavu površinu.

ST12 Omnipore Matt

Struktura ST12 Omnipore Matt je all-over struktura s nepravilno raspoređenim porama promjenjive dubine, što površini daje elegantan, prirodan izgled. Decentna podstruktura zaslužna je za ugodno baršunast dojam.

ST19 Deepskin Excellent

ST19 Deepskin Excellent kombinira zarezane šare s linearnim motivom. Zahvaljujući igri mat i sjajnih motiva drva ova struktura dekoru daje životan, prirodan ukupan dojam koji je vidljiv čak i na svijetlim drvnim dekorima.

ST22 Deepskin Linear

Taktilnost i mat-sjajni efekt strukture ST22 Deepskin Linear pretežno linearnim drvnim dekorima daju primjenu dubinu i prirodan četkani izgled, kakav se često susreće kod crnogoričnog drva.

ST86 Deepskin Legno Horizontal

Struktura za laminat ST86 Deepskin Legno Horizontal je odgovarajuća poprečna površinska struktura za ST22 Deepskin Linear. Koristi se na drvnim dekorima koji imaju jednako tako poprečan smjer motiva, a uglavno su namijenjeni za bolje odsijecanje u području vrata. Taktilnost i igra mat i sjajnih elemenata u strukturi ST86 drvnim dekorima s pretežito linearnim motivom daje primjetnu dubinu i prirodan izgled četkane površine, kakav se često susreće kod crnogoričnog drva.

STG4 Deepskin Excellent Horizontal

Struktura za laminat STG4 Deepskin Excellent Horizontal je odgovarajuća poprečna površinska struktura za ST19 Deepskin Excellent. Kombinira dijelove s rezanim šarama i linearne elemente. Zahvaljujući igri mat i sjajnih motiva drva ova struktura dekoru daje životan, prirodan ukupan dojam koji je vidljiv čak i na svijetlim drvnim dekorima. To posebno efektno izgleda kod horizontalno orijentiranih motiva.

STG8 Omnipore Deepmatt

Struktura za laminat STG8 Omnipore Deepmatt slijedi trend ekstremno mat površina bez refleksije. Relativno je neosjetljiva na trošenje. Nepravilne pore namjerno nisu previše duboke, kako bi površina bila ugodna na dodir u kombinaciji s malo hrapavom podstrukturom.

Feelwood

Feelwood struktura vizualnim i osjetilnim doživljaljem nudi dodanu vrijednost. Duboke Feelwood sinkronizirane pore osvajaju kvalitetom koja sjedinjuje najbolja svojstva dvaju proizvoda: S jedne strane izgledom i na dodir izuzetno sliči punom drvu i furniru, a s druge strane nudi prednosti oplemenjene ploče.

ST28 Feelwood Nature

ST28 Feelwood Nature je sinkronizirana na pjeskareni izgled dekora Hrast Gladstone i Hrast Cuneo. Ti vrlo autentični dekori usavršeni su ne previše upadljivim izgledom i dubokom taktilnošću površinske strukture.

ST32 Feelwood Vintage

Dojam starog drva strukture ST32 Feelwood Vintage sinkroniziran je s motivom dekora Hrast Sherman i Hrast Davenport. Efekti rabljenog drva savršeno su nadopunjeni dubokom taktilnošću zahvaljujući površini sa sinkroniziranim porama.

ST36 Feelwood Brushed

Jako četkani, ali prirodan mat izgled strukture ST36 Feelwood Brushed najrazličitijim dekorima drva daje sinkroniziranu i zato apsolutno autentičnu taktilnost.

ST28 Feelwood Nature

Struktura ST37 Feelwood Rift sinkronizirana je sa serijom dekora Hrast Halifax. Zbog duboke taktilnosti strukture naročito su primjetne pukotine u motivu dekora. To izgledu i taktilnosti dekora Halifax hrast daje nevjerojatnu realističnost.

ST37 Feelwood Rift

Naizmjenični mat i sjajniji elementi u strukturi ST38 Feelwood Pinegrain stvaraju dojam četkanog crnogoričnog drva, a struktura je sinkronizirana sa serijom dekora Ariš planinski. Kada se koristi s uni dekorima, markantna struktura drva daje izgled lakiranog punog drva.

ST40 Feelwood Oakgrain

Struktura ST40 Feelwood Oakgrain prati trend elegantnog, diskretnog mat drva, no dekoru ipak daje primjetno duboku taktilnost i autentičan izgled. Zahvaljujući mat završnom sloju, izgledom i na dodir vrlo sliči stilu mat uljenog furnira. Markantne pore su mat iznutra, kao i u strukturi između pora. Struktura je sinkronizirana sa serijom dekora Hrast Casella.

Strukture materijala i metala

Reprodukcije kamena i metala sve su važnije. Željenu autentičnost i karakter tim dekorima daju odgovarajuće strukture.

ST20 Metal Brushed

Struktura ST20 Metal Brushed bisernim i metalik dekorima daje autentičnost koja proizlazi iz izgleda i taktilnosti brušenog metala. Čak i dekori bez bisernog elementa, poput U999 Crna, dobivaju izvjesni metalik izgled.

ST75 Mineral Satin

Struktura laminata ST75 Mineral Satin reprodukcijama materijala daje mat izgled i baršunastu taktilnost. Naročito je efektna na dekorima mramora.

ST76 Mineral Rough Matt

Struktura ST76 Mineral Rough Matt temelji se na prošaranoj i blago hrapavoj površini prirodnog kamena. Najrazličitijim reprodukcijama kamena - od mramora do škriljavca - daje autentično hrapavu vizualno neutralnu površinu koja kupcu daje dojam izvjesne robusnosti.

ST78 Mineral Granite

Struktura za laminat ST78 Mineral Granite odlikuje se živahnim naizmjeničnim ponavljanjem mat i sjajnih površina isprekidanih markantnom hrapavom strukturom. Prostire se na velikoj površini, što upućuje da je nadahnuta prirodom.

ST87 Mineral Ceramic

Snažnim mat i sjajnim efektima struktura ST87 Mineral Ceramic dočarava markantan izgled i taktilnost keramičkih pločica, pa je zato savršena površinska struktura za radne ploče.

Strukture materijala i metala

Usklađivanjem s najprikladnijom strukturom dekori dobivaju svoju upečatljivost.

PG PerfectSense Premium Gloss

Začudna dubina i smirenost lakirane površine visokog sjaja PG PerfectSense Premium Gloss dekoru daje dojmljivu eleganciju.

PM PerfectSense Premium Matt

Lakirana površina PM PerfectSense Premium Matt uni dekorima daje posebno mat svojstvo i jedinstvenu smirenost površine jer se kao osnova koriste MDF nosive ploče ili laminat. Na površini dekora ne ostaju tragovi prstiju i to zaokružuje izgled i taktilnost ovog mat uni dekora.

SM SemiMatt

Površinska struktura SM SemiMatt dekoru daje gladak i neznatno mat izgled i taktilnost. To podsjeća na klasični lak i zato djeluje vrlo estetski.

ST7 Smoothtouch Fine Pearl

Površinska struktura ST7 Smoothtouch Fine Pearl je neutralna, prilično mat površina dobra za korištenje.

ST9 Smoothtouch Matt

Struktura ST9 Smoothtouch Matt daje neutralnu, baršunasto mat taktilnost uni dekorima, drvnim dekorima i reprodukcijama materijala.

TM9 PerfectSense Smoothtouch Matt

Lakirana površina TM9 PerfectSense Smoothtouch Matt odabranim dekorima daje prirodan izgled mat laka koji na dodir ostavlja ugodan baršunasto mat dojam. Činjenica da na površini ne ostaju tragovi prstiju uvelike proširuje mogućnosti korištenja i otvara brojne primjene u uređenju interijera u javnom sektoru. Kvaliteta ove površine čini je idealnim dodatkom PerfectSense Premium Matt Lakiranim pločama za korpuse namještaja i vertikalne primjene.

TM12 PerfectSense Omnipore Matt

Lakirana površina TM12 PerfectSense Omnipore Matt odabranim dekorima daje prirodan izgled mat drvnih pora koje na dodir ostavljaju ugodan baršunasto mat dojam. Činjenica da na površini ne ostaju tragovi prstiju uvelike proširuje mogućnosti korištenja i otvara brojne primjene u uređenju interijera u javnom sektoru.

TM22 PerfectSense Deepskin Linear Matt

Lakirana površina TM22 PerfectSense Deepskin Linear Matt naglašava prirodnost drvnih dekora kombiniranjem taktilnog dojma duboko četkanog drva s mekim, mat izgledom. Ova površina osim toga odabranim dekorima osigurava da na njima ne ostaju tragovi prstiju.

TM28 PerfectSense Feelwood Nature Matt

Lakirana površina TM28 PerfectSense Feelwood Nature Matt sinkronizirana s motivom dekora naglašava prirodnost kombiniranjem sinkroniziranosti i mat izgleda i taktilnosti. Činjenica da na površini dekora ne ostaju tragovi prstiju proširuje mogućnosti korištenja i otvara brojne primjene u uređenju interijera u javnom sektoru.

TM37 PerfectSense Feelwood Rift Matt

Lakirana površina TM37 PerfectSense Feelwood Rift Matt sinkronizirana je s motivom dekora i naglašava prirodnost drvnih dekora kao što je Hrast Halifax kombinacijom sinkroniziranosti i mat izgleda i taktilnosti. Činjenica da na površini dekora ne ostaju tragovi prstiju proširuje mogućnosti korištenja i otvara brojne primjene u uređenju interijera u javnom sektoru.